fbpx

VERZUIM INTERVENTIE

Werk je als HR Manager, Casemanager of in een andere functie waarbij je verantwoordelijk bent voor o.a. het welzijn van je collega’s ? Op zoek naar een interventie waarmee je collega’s zich persoonlijk verder kunnen ontwikkelen en daarnaast ook fysieke en mentale klachten worden aangepakt? Dan ben je hier niet voor niets!

Hieronder heb ik enkele veelvoorkomende klachten benoemd waar we allemaal wel eens in meer en mindere mate last van hebben. Het is de oorzaak die achter deze klachten zit waar je je bewust van mag worden om verder te kunnen in je persoonlijke ontwikkeling. De beperkende overtuigingen die ervoor zorgen dat je klachten krijgt.

WAAR LOOP JE TEGENAAN

 • Burn-out klachten
 • Gevoelens van stress, spanning, onrust
 • Negatief denken en piekeren
 • Gebrek aan (zelf)vertrouwen
 • Afhankelijkheidsgevoelens
 • Vermoeidheid
 • Somberheid
 • Sociale en werkgerelateerde problemen
 • Gedragsproblemen
 • Angst en onzekerheid
 • Slaapproblemen
 • Fysieke en mentale klachten
 • Vastzitten, tot niets komen
 • Lusteloosheid

BEWUSTWORDING DE EERSTE STAP IN ZELFONTWIKKELING

We maken het allemaal mee: belastende privé- en werksituaties die onze fysieke en mentale veerkracht op de proef stellen. Dit kan er toe leiden dat een medewerker soms gedwongen wordt om een stapje terug te nemen.

Bestaande interventies richten zich voornamelijk op praten over de oorzaken, terwijl dit in de praktijk niet of nauwelijks blijkt te werken. Sterker nog, praten over de bedachte oorzaken verergert vaak de klachten en vormt een rookgordijn waardoor de daadwerkelijke innerlijke oorzaak verborgen blijft. Je leert om te gaan met de gevolgen waardoor terugval in oude patronen onvermijdelijk is.

Onderzoek toont nl. aan dat de ballast die iemand bij zich draagt voor 95% bepaalt hoe diegene reageert, denkt, handelt en zich voelt. Denk bij deze ballast aan verkrampende gevoelens, angsten en beperkende overtuigingen.

Als bewustzijn coach werk ik met methodes die de oorzaak van de klachten aanpakt i.p.v. dat ik je leer omgaan met de gevolgen. Hierdoor is er een BLIJVEND resultaat.

Kortdurende trajecten, waardoor je collega weer snel inzetbaar is voor het bedrijf.

PREVENTIE VOORKOMT LANGDURIG VERZUIM

Aangenaam! Mijn naam is Kitty Geboers en na 15 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt in het secretaressevak ben ik zelf in een burn-out terecht gekomen. Tijdens mijn carriere als secretaresse heb ik veel ervaringen opgedaan. Collega’s die zich vaker kortdurend ziek meldde, waarbij ik me dan vaak afvroeg wat zit hier nog meer achter. Na mijn eigen burn-out ben ik dit ook bij mezelf gaan onderzoeken en gaandeweg kwam ik tot inzicht dat het lichaam me vertelde dat ik aan mezelf voorbij ging en mijn eigen grenzen niet in acht nam.  Het werd me duidelijk dat ik niet langer meer als Personal Assistant wilde werken, maar me juist wilde inzetten voor het welzijn van de mens.

Na jarenlange opleidingen zie ik in dat ik gevangen zat in mijn eigen gedachte. Nu ik me er steeds bewuster van ben dat ik altijd een keuze heb en al de nodige ballast heb opgeruimd en ik steeds meer in vrijheid leef kan ik jouw collega helpen uit zijn/haar gevangenis van gedachten te komen. De trajecten die ik aanbied zijn kortlopend en zijn erop gericht dat je ZELFSTANDIG aan de slag gaat met de overtuigingen die jou belemmeren.

Ik sta voor preventieve verzuiminterventie, als ervaringsdeskundige weet ik wat een burn-out met je doet en hoe dit je leven op de kop zet. Let goed op je collega! Ga in gesprek als er sprake is van vaker (korte) periode van ziek zijn, dit zijn de eerste signalen en neem die serieus. En vergeet ook niet die collega, die er altijd is, die je niet hoort en die maar door blijft gaan om aan de verwachtingen te voldoen. Investeer in je collega en zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. 

 

PAK DE OORZAAK AAN EN VOORKOM TERUGVAL

PREVENTIEVE VERZUIMINTERVENTIE OP EEN UNIEKE MANIER

 • Gerichte bewustwording
 • ZELFSTANDIG aanpakken en loslaten van de innerlijke oorzaak van de verzuimklachten
 • Niet praten – DOEN
 • Kortdurend traject (6-8 weken)
 • Spoedige, duurzame en vitale RE-Integratie

WINST VOOR HET BEDRIJF

Na het traject is je collega in staat ZELFSTANDIG het geleerde te blijven stimuleren, waardoor:

 • Er een laag ziekteverzuim is
 • Positieve en persoonlijke ontwikkeling ontstaat
 • Productiviteit toeneemt
 • Een ontspannen en gemotiveerde sfeer op de werkvloer ontstaat
Het zat me al langer niet goed, ik was onrustig van binnen, voelde me opgelaten, was moe, werd snel boos, kreeg ook veel lichamelijke klachten, ik wilde dit alles niet meer. Ik was mezelf kwijt. Maar één ding wist ik zeker, ik wilde geen psychologische hulp. Kitty kende ik al vanuit mijn werk en ik voelde me altijd prettig bij haar. Ik werk als verzorgende IG .

Kitty vertelde mij over Body mind Release en dat ik er maar over moest nadenken. Dit was voor mij duidelijk, hier wilde ik mee starten. Hier kon ik achter staan.

Na begin van Body mind Release had ik snel genoeg resultaat, ik werd innerlijk rustiger, ik kon weer goed slapen, kreeg ook snel genoeg reactie van mijn man uit. Ik straalde meer rust uit. Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb, ik ben er nog niet hellemaal, maar heb nog steeds handgrepen om er mee verder te gaan.

Erica Tebarts

Verzorgende IG

Via een opmerkzame vriendin kwam ik terecht bij Kitty voor een Body Mind Release traject. Ik was klaar met psychologen en andere hulpverleners waar ik niet de hulp vond die ik nodig had. Er werd gepraat, gepraat en nog eens gepraat en ik kwam niet verder. Door de Body Mind Release zei ik hardop wat ik los wilde laten en wat ik nodig had. Dit werkt.

Ik werd er rustiger van. Na dit traject vond ik dat ik nog niet genoeg bij mijn gevoel kon komen en dat ik nog hulp nodig had. Samen met Kitty ben ik hiermee aan de slag gegaan en ik merk dat ik hierdoor zaken uit het verleden kan los laten, de toekomst niet invul en meer in het nu kan leven.

Kitty is een heel fijn mens, oprecht, heeft humor en oordeelt niet. Ik kan bij haar lachen en huilen en ze maakt me dingen duidelijk die ik wel wist maar nu door haar hulp in mijn dagelijkse leven kan toepassen. Body Mind Release pas ik nog regelmatig toe en dit zal ik ook blijven doen.

Mijn volgende afspraak staat al en ik ben blij dat ik in mezelf heb geïnvesteerd.
Dank je Kitty

Anja

Gun jezelf een BMR en verrijk je persoonlijke wensen, die ervoor zorgt dat je alles aankunt.
Het was even wennen de tijd te nemen voor mijzelf. Daar was geen plaats voor en dacht altijd aan de andere.

Maar door de oefeningen te doen op een regelmatige tijd won ik het aan geesteskracht en zijn er nu dingen die ik doe die ik eerst niet zou durven of voor onmogelijk had beschouwd.
Maar het gaat tenslotte om mijzelf, zonder het sociale aspect naar de andere te verliezen.

Kitty weet als geen andere hoe je te begeleiden, met rust en passie voor het vak, uiteindelijk doe je het allemaal zelf en dat blijft zo.

Loop je weer ergens tegenaan….geen probleem, gewoon even oefenen en het is er weer.

Ik raad de BMR van harte aan.

René Peperzak

Ondernemer, Interscreen Nijmegen